Morsiussauna

 

IMG_20160529_135657

Ihmiset ovat kautta aikojen pyrkineet ymmärtämään ja käsittelemään heille merkityksellisiä asioita rituaalien kautta. Siirtymäriitin tarkoitus on irrottaa vanhasta ja liittää uuteen. Suomalainen morsiuskyly eli morsiussauna on yksi siirtymäriitin muoto, jossa morsiamen ystävät ja läheiset kylvettävät tulevan morsiamen puhtaaksi vanhasta ja valmistelevat hänet uutta elämänvaihetta varten.

Rituaali elää ja muuttuu ajan ja ihmisten mukana – tärkeää on itse rituaali. Morsiussauna-ohjelma on elämyksellinen nykypäivään sopiva riitti, joka on perinteistä yhdistellen ja lainaillen rakennettu miellyttävä ja ikimuistoinen kokonaisuus.

Mikä olisi parempi paikka pysähtyä hetkeksi suuren elämänmuutoksen äärelle kuin luonto? Morsiussauna-ohjelmaan sisältyy sauna-ohjelma sekä sitä edeltävä ohjattu luontoyhteysretki koko seurueelle.

IMG_2160

Ohjelma alkaa luontoyhteysretkellä, joka johdattaa seurueen pohtimaan tämän siirtymäriitin teemoja luonnon inspiroivassa ja eheyttävässä vaikutuksessa. Vaikka morsian on päivän juhlinnan kohteena, pääsee seurueen jokainen jäsen hetkeksi hiljentymään ja tunnustelemaan mitä puhdistava sauna voisi itselle juuri tänään merkitä. Retken aikana kerätään myös yhdessä merkitykselliset villiyrtit ja kukkaseppele morsiamelle.

Sauna-ohjelma sisältää perinteistä sovelletun elämyksellisen morsiuskylyn lemmennostatusloitsuineen ja taikoineen.

Juhannusneidot_Sussu

Huolehdimme kaikesta ohjelmasta ja sen järjestelyistä. Lisämaksusta järjestämme myös tilanteeseen sopivan pienen iltapalan. Juomatarjoilusta huolehtii seurue itse. Ohjelma voidaan toteuttaa kotisaunassasi, mökilläsi tai vuokra-saunassa. Luontoyhteysretki vaatii pienen luontoalueen läheisyyden.

Koko ohjelman kesto 3h.

Ota yhteys, niin suunnittelemme juuri teidän seurueellenne sopivan kokonaisuuden.

IMG_20160529_140038