Luontoyhteys

Menen metsähän mäelle, Puhelen Jumalan puille, Haastan haavan lehtyisille, Pakajan pajun vesoille; Ne ei kerro kellenkänä, Kuihkaele kullenkana.

                               Kanteletar

IMG_2160

Luonto ei arvostele tai arvota vaan hyväksyy sinut juuri sellaisena kuin olet – osana tätä upeaa elollisen luonnon moninaisuutta


Luontoyhteystyöpaja

Luontoyhteystyöpajassa etsitään uusia tapoja herkistyä luonnon taajuudelle sekä annetaan tilaa itsessämme luonnolle hoitaa ja eheyttää. Työpajan aikana teemme luontoherkkyyttä sekä itsetuntemusta vahvistavia ohjattuja harjoitteita yksin ja pareittain lempeässä ja hyväksyvässä ilmapiirissä. Samalla inspiroidumme ja saatamme oivaltaa jotain uutta myös omasta elämästämme. Lopuksi juhlistamme elämää luonnonyrteistä keitetyn teen äärellä. Kotiin viemisiksi saa hyvän olon lisäksi kokoelman uusia virikkeitä omaan luonnossaliikkumiseen tai sovellettavaksi esimerkiksi omassa työympäristössä. Työpaja sopii kenelle tahansa, joka on kiinnostunut vahvistamaan luontosuhdettaan tai haluaa suoda itselleen voimia antavan hetken kauniissa luonnossa. Mitään ennakkotietoja tai -taitoja ei tarvita, avoin mieli riittää. Luontoyhteystyöpaja voidaan räätälöidä myös esimerkiksi työyhteisön tarpeisiin, jolloin itsenäisten harjoitusten lisäksi tehdään ryhmää vahvistavia harjoituksia. Tarjoamalla luontoyhteystyöpajan työyhteisöllesi annat eheyttävän ja ikimuistoisen lahjan, joka kertoo aidosta välittämisestä! Ota yhteys ja kysy aiheesta lisää!

Luonto eheyttää

Viime vuosina yhä useammat eri alojen kansainväliset tutkimukset ovat osoittaneet sen, minkä esi-isämme tiesivät itsestään selvästi oman kokemuksensa kautta: erilaiset luontokokemukset eheyttävät ihmistä sekä henkisesti että fyysisesti jo hyvin pieninäkin annoksina. Esimerkiksi toipuminen stressistä alkaa tutkitusti jo viiden minuutin luonnossa oleskelun jälkeen. Verenpaine laskee ja sydämen lyöntitiheys rauhoittuu. Luontoyhteys-harjoitukset on kehitetty vahvistamaan tätä ikiaikaista yhteyttämme ympäröivään luontoon. Harjoitusten avulla etsitään uusia tapoja herkistyä luonnon taajuudelle sekä annetaan tilaa itsessämme luonnolle hoitaa ja eheyttää.

— Salon Seudun Sanomat, 15.9.2013: VoimaaJavirkeytta2VoimaaJavirkeytta1